Cateva motive pentru care sa alegi ORGANIC!

Sa alegi organic inseamna sa iti protejezi organismul, mediul inconjurator – pur si simplu prin modul in care alegem sa cumparam din magazin.

1. Pentru bunastarea ta

Grasimile hidrogenate si aditivii controversati, inclusiv aspartam, tartrazina, MSG sunt interzise in conformitate cu standardele ecologice.

2. Pentru mediu

Agricultura ecologica produce mult mai putine gaze cu efect de sera decat agricultura non-organica – alegerea alimentelor organice, locale si de sezon poate reduce in mod semnificativ amprenta de carbon asupra Pamantului.

3. Pentru bunastarea animalelor

Standardele ecologice insista asupra faptului ca animalele trebuie sa aibe o multime de spatiu si de aer proaspat astfel incat sa se dezvilte si sa creasca natural – garantand astfel o viata normala si sanatoasa in aer liber.

4. Pentru protejarea faunei salbatice

Ferme ecologice sunt paradisuri pentru fauna salbatica, ele ofera un “camin” pentru albine, pasari si fluturi. Consilieri guvernului britanic au constatat ca de plantele, insectele si pasarile sunt cu pana la 50% mai numeroase la fermele ecologice.

5. Fara modificari genetice

Culturi si ingredientele modificate genetic sunt interzise in conformitate cu standardele ecologice. Ati fi surprinsi sa stiti ca peste un milion de tone de culturi modificate genetic furnizeaza in fiecare an hrana pentru animalele care produc: slanina (si diverse derivate din porc), lapte, branza si alte produse lactate.

Lasa un comentariu