Lucruri poate nestiute despre canepa

1. Exista in jur de 25 000 de produse realizate din canepa! Declaratia American pentru Libertate a fost scris pe o hartie de canepa. Faimoasa Mona Lisa a fost pictata cu vopsele, pe baza de ulei de canepa. Toate cartile scolare au fost, de asemenea, realizate din hartie de canepa pana in 1980. Blugi, vele, materiale plastice si chiar de gaze – pot fi realizate din canepa. Si mai multe – paine de canepa, lapte de canepa, branza de canepa si unt de canepa exista!

2. Canepa este cel mai vechi erbicid cunoscut de omenire. Datorita cresterii sale rapide, previne in mod eficient cresterea buruienilor. Fermierii obisnuiau sa planteze canepa pe teren odata la fiecare cativa ani pentru a scapa de buruieni si pentru a pregati spatiul pentru anul viitor.

3. Blugii Levi Strauss originali au fost realizati din canepa :). Astazi, utilizarea de canepei in industria textila se raspandeste din nou. Haine si incaltaminte realizate din canepa sunt confortabile si de lunga durata si, cel mai important, prietenoase cu natura. Pana la 75 % din canepa este folosit pentru textile in zilele noastre si unele nume mari, cum ar fi Adidas, face, de asemenea, produsele de la ea.

4. Europa Centrala si de Sud au fost unele dintre cele mai importante exportatoare de canepa inainte de al doilea razboi mondial. In Slovenia , a fost crescut pentru prima data in secolul al 16-lea si mai tarziu, in Iugoslavia, a fost crescut aproape peste tot. Canepa din Voivodina , o parte din Serbia, a fost deosebit de apreciate si dicta pretul de canepa de pe piata mondiala.

5. In conditii adecvate, care includ destul soare si caldura, canepa poate creste 7 centimetri inaltimea intr-o zi! poate ajunge pana la 5 metri inaltime si o poate face fara ingrasaminte, erbicide, fungicide sau alte pesticide.

Lasa un comentariu